نصب کاشی جدید روی کاشی جدید

چسباندن کاشی روی کاشی بدون حذف کاشی قدیمی

به فکر تغییر دکوراسیون منزل تان هستید؟ اما چه فاجعه ای است اگر بخواهید کاشی های قدیمی را تخریب کنید. اما نگران نباشید و اصلا به فکر کندن کاشی های قدیمی نباشید چرا که بسیار هزینه بر و زمان بر است. پس چطور میتونیم بدون حذف کاشی قدیمی، کاشی های جدید را نصب کنیم؟ اینکار از لحاظ وزن فنداسیون و مهندسی ساختمان یک جور هنجارشکنی است اما اگر بازهم قصد کندن سرامیک های قدیمی را ندارید به شما پیشنهاد می کنم تا آخر این مطلب همراه ما باشید

آیا می شود روی کاشی های قدیمی، کاشی جدید چسباند؟

بله، می‌توان روی کاشی‌های قدیمی، کاشی جدید نصب کرد. اما باید توجه داشت که نصب کاشی جدید بر روی کاشی قدیمی، به شرطی است که کاشی قدیمی در وضعیت سالم و بدون شکستگی باشد و به همراه استفاده از چسب‌های خاص و مناسب برای کاشی و پانل‌های کاشی انجام شود. همچنین، برای اطمینان از ماندگاری و عمر کاشی جدید، بهتر است که نصب کاشی جدید بر روی کاشی قدیمی، توسط کارشناسان متخصص انجام شود.

 

 

آیا میتوان روی کاشی های قدیمی کاشی جدید نصب کرد؟

چسباندن کاشی روی کاشی دیوار

نصب کاشی دیواری جدید روی کاشی قدیمی، سخت تر از نصب کاشی و سرامیک کف است و همچنین زمان برتر است. اما سوال اینجاست که با وجود شرایط سخت آیا بازهم امکان نصب کاشی روی  کاشی دیوار هست یا خیر؟ 

بله چسباندن پوشش کاشی روی کاشی دیوار یکی از مواردی است که استاد کاران از آن استقبال می کنند و اگر کارفرما هم با این موضوع مشکلی نداشته باشد، استفاده از این روش نصب کاشی دیوار، بین مردم جامعه و نصابان بسیار رایج است.

توصیه‌های نصب کاشی روی کاشی قدیمی

نصب کاشی جدید روی کاشی قدیمی چه مزایایی دارد؟

نصب کاشی های جدید بدون حذف کاشی های قدیمی موجب صرفه جویی در زمان، صرفه جویی در هزینه، ایجاد نخاله و ضایعات کمتر و کاهش هزینه زیرسازی می شود.

معایب چسباندن کاشی روی کاشی قدیمی

البته لازم به ذکر است که این پوشاندن کاشی با کاشی جدید، علاوه بر مزایایی که دارد دارای یکسری معایب هم هست.

مشکلی که اغلب در خانه ها با پوشش دادن به کاشی قدیمی با کاشی جدید ایجاد می شود، افزایش ارتفاع است و باعث مسدود شدن درب ها، کابینت ها و … می شود. حتی برخی افراد درها را برش می دهند و کوتاه می کنند که از نظر ما زیبایی درب ها از بین می رود.

اگر خرید سرامیک حمام را انجام داده اید و قصد دارید سرامیک های جدید حمام و سرویس بهداشتی تان را روی کاشی های قدیمی نصب کنید، باید ارتفاع بین اتاق و حمام را در نظر بگیرید چرا که ممکن است بخاطر خیس بودن کف موجب سقوط و لیز خوردن شود.

یکی دیگر از مشکلاتی که ممکن است با نصب کاشی جدید روی کاشی قدیمی اتفاق بیفتد، عدم نصب کامل است. به این صورت که ممکن است برخی از درزها به خوبی پوشانده نشود و باعث نفوذ آب شود. نفوذ آب بین کاشی ها می تواند در میان مدت باعث خرابی کاشی و سرامیک ها و کپک زدن و کاشی و سرامیک های جدید شود.

 

پوشش دهی کاشی روی کاشی

محدودیت‌های نصب کاشی روی کاشی

نصب کاشی جدید بر روی کاشی قدیمی در برخی شرایط ممکن است با محدودیت‌هایی همراه باشد. به‌طور کلی، محدودیت‌های نصب کاشی روی کاشی شامل موارد زیر می‌شود:

  • سطح کاشی قدیمی باید صاف و بدون ارتفاعات باشد. در غیر این صورت، نصب کاشی جدید ممکن است با مشکل روبرو شود.
  • کاشی قدیمی باید محکم و سالم باشد. اگر کاشی قدیمی شکسته یا شکسته شده باشد، نصب کاشی جدید ممکن است با مشکل روبرو شود.
  • ضخامت کاشی قدیمی و جدید باید با هم مطابقت داشته باشد. اگر کاشی جدید ضخامت بیشتری نسبت به کاشی قدیمی دارد، نصب کاشی جدید ممکن است با مشکل روبرو شود.
  • در برخی موارد، نصب کاشی جدید بر روی کاشی قدیمی ممکن است باعث افزایش بار وزنی بر روی زیربنای ساختمان شود. در این موارد، لازم است با مهندس معمار یا تخصصی مشاوره کنید.
  • اگر کاشی قدیمی با کاشی جدید قابل تطبیق نباشد و یا در ظاهر ناسازگار باشد، نصب کاشی جدید ممکن است مشکلاتی ایجاد کند.
  • در صورتی که کاشی قدیمی در حمام، آشپزخانه یا منطقه دیگری با دمای بالا نصب شده باشد، باید مطمئن شوید که کاشی جدید هم با دمای بالا سازگار است.
  • در صورت نصب کاشی جدید بر روی کاشی قدیمی در مناطق با رطوبت بالا، بهتر است از چسب مناسبی که تحمل رطوبت داشته باشد استفاده شود. همچنین باید فضاهای بین کاشی‌ها با مواد ضدآبی مانند سیلیکون پر شوند تا جلوی نفوذ آب به داخل پایه کاشی‌ها گرفته شود. اگر کاشی قدیمی شکسته یا شکستگی‌هایی دارد، باید قبل از نصب کاشی جدید، کاشی‌های شکسته را تعمیر یا تعویض کرد. همچنین اگر کاشی قدیمی نامناسب است و با مواد نمایش داده شده به خوبی چسب نمی‌کند، نصب کاشی جدید بر روی آن نیز توصیه نمی‌شود.

     

     

نصب کاشی

آیا برای نصب کاشی جدید بر روی کاشی قدیمی نیاز به پانل کاشی است؟

استفاده از پانل کاشی برای نصب کاشی جدید بر روی کاشی قدیمی اختیاری است و به نوع کاشی قدیمی، وضعیت آن و نوع کاشی جدیدی که قرار است نصب شود بستگی دارد. پانل کاشی به عنوان یک لایه میانی بین کاشی قدیمی و جدید، می‌تواند کمک کند تا سطح صافی برای نصب کاشی جدید به وجود آید و همچنین به عنوان یک عایق حرارتی و صوتی عمل کند. اما در بعضی موارد، با استفاده از چسب‌های مناسب، می‌توان کاشی جدید را بر روی کاشی قدیمی مستقیماً نصب کرد بدون نیاز به پانل کاشی. در هر صورت، برای اطمینان از بهترین روش نصب، بهتر است با یک متخصص کاشی‌کار مشورت کنید تا بسته به شرایط شما کمک تان کند.

 

آیا برای نصب کاشی جدید بر روی کاشی قدیمی نیاز به چسب خاصی است؟

بله، برای نصب کاشی جدید بر روی کاشی قدیمی نیاز به استفاده از چسب خاصی دارید. چسب‌های معمولی کاشی برای نصب کاشی جدید بر روی کاشی قدیمی مناسب نیستند، زیرا این کاشی‌ها ممکن است دارای مواد روغنی و چربی باشند که مانع اتصال چسب به سطح کاشی جدید می‌شوند. برای نصب کاشی جدید بر روی کاشی قدیمی، باید از چسب‌های خاصی استفاده کرد که اتصال بسیار قوی و پایداری بین دو کاشی ایجاد می‌کنند. برای یافتن بهترین چسب برای چسباندن کاشی روی کاشی، مشورت با یک استادکار است.

 

آیا می‌توان کاشی جدید را بر روی کاشی قدیمی در حمام نصب کرد؟

بله، می‌توان کاشی جدید را بر روی کاشی قدیمی در حمام نصب کرد، اما لازم است از موارد زیر پیروی شود:

  • بررسی وضعیت کاشی قدیمی: قبل از نصب کاشی جدید، باید وضعیت کاشی قدیمی بررسی شود. اگر کاشی‌های قدیمی شکسته یا ترک خورده باشند، بهتر است آنها را جایگزین کرده و سپس کاشی جدید را نصب کنید.
  • پاک کردن کاشی قدیمی: قبل از نصب کاشی جدید، کاشی قدیمی باید به طور کامل پاک شود. برای این کار، می‌توان از مواد شوینده مخصوص کاشی استفاده کرد.
  • سطح صاف کردن: بعد از پاک کردن کاشی قدیمی، باید سطح آن صاف شود. اگر کاشی قدیمی واگرا بوده یا سطح آن نامناسب باشد، لازم است با استفاده از مواد صاف‌کننده، سطح آن را صاف کرده و مناسب برای نصب کاشی جدید کنید.
  • استفاده از چسب مناسب: برای نصب کاشی جدید بر روی کاشی قدیمی، باید از چسب مناسب و با کیفیت استفاده کرد. چسب‌های مخصوص کاشی جدید بر روی کاشی قدیمی موجود هستند که می‌توانید از آنها استفاده کنید.
  • نصب کاشی جدید: پس از انجام مراحل فوق، می‌توانید کاشی جدید را بر روی کاشی قدیمی نصب کنید. در این مرحله، می‌توانید از چکش و قیچی برای تنظیم اندازه کاشی‌ها استفاده کنید. همچنین، باید اطمینان حاصل کنید که کاشی جدید صاف و به همراه کاشی قدیمی قرار گرفت. به همین روال شما میتوانید شروع به چسباندن کاشی روی کاشی کف دستشویی کنید.

آیا پانل کاشی در مقابل نفوذ آب مقاوم است؟

پانل کاشی‌ها از جنس PVC هستند و به طور کلی مقاومت خوبی در برابر نفوذ آب دارند. با این حال، برخی از پانل کاشی‌ها ممکن است دارای درصد ناچیزی از نفوذ آب باشند، بنابراین برای استفاده در مناطقی که در معرض آب قرار دارند، بهتر است از پانل‌های کاشی با کیفیت و مقاوم در برابر نفوذ آب استفاده کنید. همچنین، نحوه نصب و چسباندن پانل‌های کاشی نیز می‌تواند به افزایش مقاومت در برابر نفوذ آب کمک کند.

مراحل نصب کاشی روی کاشی قدیمی

تا به اینجا به برخی از سوالاتی که ممکن است در ذهن شما برای نصب کاشی جدید روی کاشی قدیمی پیش بیاید صحبت کردیم. حال زمان آن رسیده که در مورد مراحل نصب و اجرای این کار صحبت کنیم.

مرحله اول 

مرحله اول نصب کاشی روی کاشی قدیمی، آماده کردن ابزارهاست. در ابتدا ما ابزارها و مواد مورد نیاز را آماده می کنیم. ابزارهایی مانند هم تراز، کاشی دیوار یا کاشی کف، پودر بندکشی، مواد موردنیاز ملات و سایر موارد این چنینی را کاملا آماده کنید.

مرحله دوم

مرحله دوم نصب کاشی جدید روی کاشی قدیمی، آماده سازی کف می باشد. مطمئن شوید که کف لغزنده نیست و سطحی صاف و بدون ترک خوردگی دارد. اگر درز بین کاشی های قبلی به وجود آماده با سیمان یا بتن یا هرمواد دیگری که خودتان میداند این درزها رو بپوشانید تا سطح یک دست و صاف به دست آید.

پس از آن با استفاده از جوهر نمک برای از بین بردن آلودگی روی سطح کاشی های قبلی است. اگر سطح کاشی های دیوار یا کف قبلی شما کثیف باشد، ارتباط خوب و قوی بین سطح کاشی قبلی، چسب و کاشی جدید به وجود نمی آید.

مرحله سوم

مرحله سوم نصب کاشی جدید روی کاشی قدیمی، آماده کردن ملات است. در حال حاظر دو دسته ملات وجود دارد. چسب کاشی و ملات های سنتی. این که شما از کدام یک استفاده میکنید و آیا کدام یک بهتر است، موضوعی نیست که به این مقاله مرتبط باشد. اما به هرجهت اگر از ملات های قدیمی و سنتی استفاده میکنید، بهتر است از نسبت مساوی ماسه سنگ، سیمان و چسب بتن لاتکس استفاده کنید و به مدت 10 دقیقه هم بزنید.

اما اگر از ملات های جدید استفاده میکنید می توانید در این فرآیند از انواع چسب کاشی استفاده کنید. لازم به ذکر است که اگر در یک جمله بخواهیم تفاوت بین ملات های سنتی و جدید را بررسی کنیم، 100 درصد ملات های سنتی از لحاظ استحکام و ماندگاری برنده این بازی هستند. اما اگر زمان زیادی ندارید و یک روش ساده را نیاز دارید، میتوانید از چسب کاشی استفاده کنید.

مرحله چهارم

مرحله چهارم نصب کاشی روی کاشی قدیمی، نصب و چسباندن کاشی هاست. پس از انتخاب ملات مدنظر می‌توانید کاشی‌ها را روی سطح نصب کنید. برای این کار مقدار مناسبی چسب پشت کاشی و مقداری چسب روی سطح زیرین با حداقل ۶ سانتی‌متر بزنید و با استفاده از ماله سطح را هموار کنید.
نصب کاشی با چسب روی کاشی قدیمی باعث به وجود آمدن بستر متراکم و غیر قابل نفوذ روی سطح کاشی قدیمی می‌شود.
دقت داشته باشید که به کاشی زمان مناسب برای خشک شدن را بدهید و قبل از خشک شدن چسب روی آن راه نروید و به آنها فشار نیاورید؛ زیرا باعث جابه‌جا شدن کاشی‌ها و لق شدن آن‌ها می‌شود. هم‌چنین بهتر است پس از نصب کاشی‌ها به کمک چکش پلاستیکی چند ضربه آرام به کاشی وارد کنید تا به‌خوبی در جای خود قرار گیرد.

مرحله پنجم

مرحله بعدی بندکشی است اما باید حداقل ۲۴ ساعت برای خشک شدن چسب و محکم شدن کاشی‌ها در نظر گرفت. در این مرحله ابتدا باید از طریق پودر بندکشی یک نوع خمیر به وجود آورد. سپس با استفاده از ماله، خمیر بندکشی را روی درز‌ها بمالید و فاصله بین کاشی‌ها را با آن پرکنید. پس از انجام بندکشی برای تمیز کردن سطح با استفاده از اسفنج خیس روی کاشی‌ها بکشید و از خشک شدن ملات اضافه روی آن‌ها جلوگیری کنید.

کلام آخر

نصب کاشی روی کاشی یکی از روش‌هایی است که برای تغییر و آپدیت دکوراسیون داخلی منزل استفاده می‌شود. این کار از یک فرآیند استاندارد کاشی کاری متفاوت است و به همین دلیل باید با دقت بسیار انجام شود.

نصب کاشی روی کاشی به دلایل مختلفی انجام می‌شود، از جمله صرفه‌جویی در زمان و هزینه، تغییر ظاهر کلی محیط، یا بهبود قابلیت شستشو و بهداشتی کردن سطوح. با این حال، باید توجه داشت که این کار مستلزم شرایط خاصی می‌باشد.

مهم‌ترین نکته در نصب کاشی جدید بر روی کاشی قدیمی، استفاده از چسب مناسب و مطابق با شرایط محیطی است. در مناطق با رطوبت بالا، چسبی با تحمل رطوبت بالا باید استفاده شود تا کاشی جدید نسبت به رطوبت واکنش ندهد و ماندگاری خوبی داشته باشد.

علاوه بر چسب، تجهیزات دیگری هم مانند پودر بندکشی، تراز، کاشی سرامیک و لوازم بهداشتی نیز برای این کار نیاز است. لذا در صورت تمایل به نصب کاشی جدید بر روی کاشی قدیمی، باید تمامی تجهیزات لازم را آماده کنید.

در نهایت، برای انجام این کار باید به فردی متخصص در زمینه کاشی کاری مشورت کنید و پیش از هر چیزی به دقت و دقت بیشتری اقدام کنید تا از ایجاد مشکلاتی در آینده جلوگیری کنید. می‌توانید تمامی تجهیزات لازم برای نصب کاشی جدید را از سایت‌های خرید آنلاین و فروشگاه های معتبری مثل البرزسرام خریداری کنید.

بله، در بسیاری از موارد، می‌توان کاشی جدید را بر روی کاشی قدیمی نصب کرد.

با نظر به شرایط، اگر کاشی قدیمی در شرایط خوبی قرار داشته باشد و سطح آن سطح صافی داشته باشد، نصب کاشی جدید بر روی آن مشکلی ایجاد نمی‌کند و کاشی جدید می‌تواند دوام بیشتری داشته باشد.

 

خیر، ما از مرجله کندن کاشی های قدیمی رد میشویم تا در بعضی از موارد صرفه جویی شود ولی برخی اوقات به دلیل صاف نبودن سطح کاشی قدیمی مجبور به تخریب هستیم.

استفاده از پانل کاشی برای نصب کاشی جدید بر روی کاشی قدیمی اختیاری است و به نوع کاشی قدیمی، وضعیت آن و نوع کاشی جدیدی که قرار است نصب شود بستگی دارد.

5/5 - (6 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو در سایت

دسته بندی ها

سبد خرید

درحال بارگذاری ...
مقایسه محصولات
لیست مقایسه محصولات شما خالی می باشد!